Lemnul masiv – intotdeauna alegerea perfecta

dulap lemn

Cand vorbim despre lemn ne ducem cu gandul la mobila parintilor sau bunicilor nostri, acea mobila solida, stabila, calda si uneori desavarsita in adevarate piese de arta. Acea mobila careia ii gasesti locul atat in casele vechi cu parfum de epoca ale bunicilor cat si in casele moderne ale nepotilor.

Mobila se poate face din aproape orice tip de lemn, dar fiecare tip are propriile caracteristici care pot adauga grade de caldura si frumusete prin textura si culoare.

Incercam in continuare sa prezentam cele mai populare tipuri de lemn, caracteristicile acestora, precum și diferențele dintre lemnul de esenta tare și moale, dintre nervuri si culori.

Lemnul tare provine din copaci cu frunze mari (foioasele) care cresc incet comparativ cu esenta moale, au o densitate mai mare, își pierd frunzele în fiecare toamna și produc semințe, în timp ce esenta moale (rasinoasele) provine din coniferi, copaci care au ace și nu produc semințe.

Mobila din lemn de esență tare rezista anilor de uzură. Lemnul tare este de obicei mai scump decat esenta moale dar ambele sunt extrem de populare in industria mobilei.

stejarul

Stejarul, este un lemn foarte popular, are o textura pronuntata, este greu si poate fi achizitionat in doua nuante: stejar alb, care este de culoare gri/ maro sau stejar rosu care este asemanator dar are o proeminenta nuanta rosiatica.

fagul

Fagul, este un lemn dur, puternic și greu. Are o granulatie fina, compacta, usor texturat. Lemnul de fag este foarte luminos și are o rezistență ridicată la soc. Granulatia fina permite un finisaj neted si poate fi foarte bine lustruit.

frasinul

Frasin, este un lemn dur cunoscut pentru abilitatile excelente de indoire. Se foloseste foarte bine pentru piese de mobilier curbate, scaune, fotolii, mese. Culoarea este bej/maro deschis cu fibra dispusa in linii drepte.

mesteacanul

Mesteacanul este un lemn de esenta tare, puternic si durabil. Are o granulatie fina, este deschis la culoare. Desi dur este usor de finisat si arata bine, ceea cel poate plasa printre preferinte pentru mobila din lemn masiv, fiind durabil, versatil si mult mai ‘budget-friendly’ decat regele stejar sau printul fag.

mahonul

Mahonul este un lemn de esenta tare, variaza ca si culoare de la un maro mediu la maro rosu.Este un lemn scump dar popular si versatil, este o alegere obisnuita pentru utilizarea pe furnir.

nucul

Nucul este un lemn de esenta tare, cunoscut ca un lemn solid, cu fibra dreapta si bogata, fiind intalnit intr-o mare varietate de nuante de ciocolata maro.

pinul

 Pinul este un lemn usor si accesibil, are o nuanta de bej foarte deschis ceea ce permite o excelenta colorare. Acest lucru il face ideal pentru alaturarea cu orice alte esente, in situatia in care se doreste o completare de mobilier, pinul poate fi finisat astfel incat sa se potriveasca cu piesele existente din casa dvs.

furnirul

Furnirul poate inlocui lemul masiv, el este un strat subtire de lemn cu grosime de 0.3-0.6 mm, care poate fi lipit pe MDF sau PAL. Multi oameni cred ca mobilierul furniruit este mai ieftin decat lemnul masiv, insa nu este asa deoarece manopera pentru aplicarea unui furnir de calitate este mai costisitoare decat cea pentru lemnul masiv.

Soemy produce mobilier din lemn masiv, fronturi bucatarii, dressinguri, livinguri, placari scari, balustrade, panouri decorative, masti calorifere.

Intră în legatura cu noi pentru a demara impreună proiectul visurilor tale Contacteaza-ne!

Termenul de livrare pentru mobilierul din lemn masiv este de 2-3 ori mai mare decat productia mobilierului din PAL sau MDF, dar atat pentru producator cat si pentru utilizatorul final gradul de satisfactie din interactiunea cu lemnul este maxim.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *