Asociatia Soemy

La inceputul anului 2013, un grup de specialişti cu experienţă în proiecte sociale şi programe pentru copii şi tineri din cadrul „Asociatiei prietenilor”(link) lucrează de zor la un proiect cu un scop ambiţios: soluţionarea nevoilor sociale prin îmbunătăţirea industriei de larg consum. Proiectul trebuie să aibă o latură necomercială, trebuie să returnăm ceva comunităţii, spune unul dintre participanţii la discuţii, iar ceilalţi nu fac decât să-i confirme poziţia. După ani de lucru în proiecte cu scop social şi programe pentru copii şi tineri, fiecare participant la discuţie ştie cât de important este ca o idee de afaceri să ofere şi o soluţie la nevoile sociale. De asemenea se sugereaza ideea ca din plusvaloarea obtinuta comercial se pot sustine actiuni educative gratuite pentru copii, asfel nemaifiind nevoie sa se alerge dupa sponsorizari. Tocmai de aceea actionarii au optat pentru forma juridica de asociatie si nu de SRL. Un alt argument important este lipsa programelor de finantare pentru copiii normali, la ora actuala putand fi accesate fonduri doar pentru copiii defavorizati, iar cei asa zisi normali neavand alternative.

2014: După mai multe schiţe, analize şi focus grupuri, întâlniri şi cafele la ceas de seară, suntem aproape să identificăm nevoia, dar şi soluţia. Avem sute de producători de mobilier numai în sudul ţării, dar majoritatea oferă acelaşi tip de produs, cu design izbitor de asemănător. Dar noi suntem cât de poate de diferiţi, se aude din nou în întâlnirile de lucru. Este aproape imposibil ca acelaşi mobilier să servească la fel unor persoane atât de diferite, continuă vorbitorul. Cu atât mai mult la copii, spune un alt participant la discuţie, de profesie psiholog. Copiii au temperamente diferite, deci nevoi diferite. Mă intristează să văd de câte ori greşesc părinţii când cumpără lucruri pentru uzul copiilor care sunt mai mult pentru gustul lor sau de câte ori li se interzice copiilor activităţi care, de fapt, fac bine dezvoltării personalităţii lor.

Sfarsit de an 2014: Avem o idee, dar trebuie să stabilim exact cum o aplicăm astfel încât să contribuie cât mai mult la comunitate. Hai să ne gândim cum putem schimba ceva  şi din interiorul viitoarei organizaţii nu doar prin produsele noastre. De ce să nu oferim o şansă de lucru persoanelor din categorii defavorizate? Sunt programe europene care ne pot sprijini financiar dacă îi angajăm şi să-i învăţăm o meserie la locul de muncă.

2015: Se înfiinţeză Asociaţia „Soemy social” care urmează a coordona un atelier de mobilă unde o treime din angajaţi sunt persoane cu deficienţe de auz, proiectul urmând să beneficieze de finanţare europeană prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Inveteşte în Oameni!”

Sfarsit de an 2015: Iniţiatorii proiectului sunt mulţumiţi. SOEMY oferă o soluţie la nevoile viitorilor parteneri, mobilier după personalitatea copilului, şi sprijină comunitatea având  angajaţi din categorii sociale defavorizate. De asemenea fabrica este dotata corespunzator pentru a putem satisface nevoia de mobilier pentru intreaga familie.

05 dec 2015: Eveniment de lansare a conceptului „SOEMY – mobilier după personalitatea copilului tău”(click aici)

05 ian 2017: Pentru a satisface nevoia tuturor clientilor, SOEMY realizeaza in prezent orice fel de mobila la comanda.

07 iul 2017: Pentru o mai buna eficientizare a activitatii am realizat un parteneriat cu SC Connect promotion SRL

Continuarea vrem s-o facem impreuna!

Link-uri rapide

Manager, Carmen Vornicu