Concept

Există mai multe variante de mobilă dar în general:

  1. mobilă funcțională (mobilier pentru hale de depozitare și mobilă la comandă) – create în general pentru a fi folosită industrial sau pentru a se potrivi undeva.
  2. mobilă estetică (creată în general pentru decor, pentru a fi frumoasă funcționalitatea ei fiind ceva secund).
  3. mobilă care este și funcțională și estetică (IKEA să zicem).

Soemy vine cu pasul următor: 
4.  crează mobilă funcțională, estetică și creată individual pentru a se integra în *stilul de viață* al celui care o folosește după nevoile sale și obiceiurile sale de a locui (facem asta printr-un proces de profilare psihologică și discuție cu clientul).

GUB_4832Mobila Soemy nu este făcută pentru cameră („fac o mobilă pentru camera mică a copilului”), ci pentru cel care o folosește, pentru persoană („fac o mobilă pentru Ruxandra mea, care are particularitățile ei”).

Sesizăm niște domenii: Mobilă pentru copii, adulți și vârstnici (fiecare cu nevoile lor personale diferite și structura lor de personalitate diferită). O-ul se va schimba cu portretul (tiparul, tipologia, tipul de persoana) al segmentului: icoană de copil, de adult (mamă – bucătărie/baie probabil, tată – living, persoană în vârstă)

În viziunea SOEMY, mobila nu este pentru o cameră ci pentru o persoană sau o serie de persoane, accentul fiind pus încă din proiectare pe latura umană. Mobila nu este doar funcțională și estetică ci și potrivită pentru stilul de viață și obiceiurile familiei sau persoanei, venind în întâmpinarea acestuia. O persoană organizată are alte nevoi funcționale față de o persoană dezorganizată, etc.

Astfel, tensiunea dintre membrii familiei dispare într-o măsură destul de mare („Nu ești deloc organizat! La tine este dezordine în cameră! Nu mai sări în pat pentru că se rupe!) sunt evenimente care pot dispărea din familie

Mod de lucru

Link-uri rapide

Manager, Carmen Vornicu