Marca Soemy

                                                           

„SOEMY – mobilier după personalitatea copilului tău”, proiect unic în România, finanțat cu fonduri europene 

Sâmbătă, 5 decembrie, la București, a fost lansat un proiect unic în România. Acesta presupune construirea unui altfel de mobilă, făcută special pentru copii, în funcție de personalitatea și temperamentul lor.

Proiectul „SOEMY – mobilier după personalitatea copilului tău” are o filosofie pe cât de simplă, pe atât de inovatoare. Inițiatorii acestuia au pornit de la ideea că mobilierul trebuie să fie produs pentru persoana care-l folosește, nu pentru camera pe care o umple, amenajată după gustul părinților.

Mai concret spus, un psiholog care este și expert parental, Daniela Dumitrescu, analizează nevoile și preferințele fiecărui copil, pentru care se construiește apoi mobila. Mediul în care copiii își petrec primii ani de viața le influențează semnificativ dezvoltarea personalității.

Mai mult, inițiatorii SOEMY susțin și tinerii cu deficiență auditivă, dovadă fiind faptul că printre personalul care construiește obiectele de mobilier se numără și trei astfel de tineri.

Pentru toate acestea, „Soemy Social” beneficiază de o finanțare europeană nerambursabilă de … euro prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni! – Să dezvoltăm economia socială!”

La evenimentul de lansare au fost prezenți peste 80 de persoane, majoritatea părinți însoțiți de copii, și avut loc chiar în atelierul de producție SOEMY din Complexul industrial Faur, Bld. Basarabia nr 256.

Alex Velea și Giulia Anghelescu susțin proiectul SOEMY

Deși acest concept nou abia își face intrarea pe piața românească, sunt deja câteva nume cunoscute care susțin proiectul, printre care atiștii Giulia Anghelescu, mamă a doi copii, și Alex Velea, tatăl unui băiețel de un an și totodată tutore a doi adolescenți cu vârste de 16 și 18 ani, Mario Fresh și Lino.  Cei doi au fost prezenți la evenimentul de lansare și s-au arătat interesați de conceptul SOEMY.

„Întotdeauna sunt bucuros când sunt solicitat să mă implic în activități prin care se dă o șansă unor oameni mai puțin norocoși, dar foarte sufletiști. De asemenea mi se pare interesantă și ideea de a face mobilă pentru copii la sfatul psihologului, mai ales că mă gândesc că în viitorul apropiat o să am și eu nevoie, pentru Dominic”, a declarat Alex Velea, la evenimentul SOEMY.

Link-uri rapide

Manager, Carmen Vornicu